Spremljajte naše nasvete

Za hrano je strošek energije za vsako gospodinjstvo verjetno po velikosti drugi največji. Ker velja, da največ privarčujemo tam, kjer največ zapravimo, je razumljivo, da moramo stroškom za energijo posvetiti posebno pozornost. 

Iz tega razloga smo se odločili, da z energetskimi nasveti pri zmanjšanju stroškov nekaj skušamo prispevati tudi na spletnih straneh KS Slovenski Javornik – Koroška Bela.

Sponzorji energetskih nasvetov:

Ecop Agent d.o.o.
Plinstal d.d.
Eltec-Petrol d.o.o.
TA-Regulator d.o.o.
Dom-Gradnje, Šaban Kusur s.p.
Fasaderstvo Beso, d.o.o.
Dominvest d.o.o.

Energetski nasveti

10

Ljudje smo različni in reči, toliko kot je potrebno, nekoliko zavisi od vsakega posameznika. Nekoga zebe pri 22°C, nekomu pa je pri tej temperaturi že vroče. Pri izračunu radiatorjev za ogrevanje tehniki upoštevajo temperature, ki so predpisane z normami. Če celoten sistem deluje normalno, so te temperature tudi dosežene.

Pri vsem skupaj pa imamo sami v roki zastonj varčevalni ukrep, ki ga pogosto slišimo. Znižanje temperature v prostoru za 1°C pomeni letni prihranek okoli 6%. Torej, če je za nas prevroče, priprimo radiatorje ali enega izločimo in tako smo enega od varčevalnih ukrepov že uspeli izvesti.


O ostalih v nadaljevanju prihodnjič.


P.S.: V prihodnosti se bomo dotaknili enega najbolj učinkovitih ukrepov - dodatne izolacije fasade. Že sedaj pa naj omenimo partnerje v projektu, ki izvajajo to izolacijo: 

Dom Gradnje, Šaban Kusur s.p.
Fasaderstvo Beso, d.o.o.

  Možnosti: Pošlji | Preglej | Komentarji (0) RSS comment feed

Komentarji

Trenutno ni komentarjev. Bodite prvi !

Pošlji komentar

Samo registrirani uporabniki lahko oddajo sporočilo.
Copyright © 2021 KS Sl.Javornik-Kor.Bela / Matičk webdesign
Greytness by Adammer