Spremljajte naše nasvete

Za hrano je strošek energije za vsako gospodinjstvo verjetno po velikosti drugi največji. Ker velja, da največ privarčujemo tam, kjer največ zapravimo, je razumljivo, da moramo stroškom za energijo posvetiti posebno pozornost. 

Iz tega razloga smo se odločili, da z energetskimi nasveti pri zmanjšanju stroškov nekaj skušamo prispevati tudi na spletnih straneh KS Slovenski Javornik – Koroška Bela.

Sponzorji energetskih nasvetov:

Ecop Agent d.o.o.
Plinstal d.d.
Eltec-Petrol d.o.o.
TA-Regulator d.o.o.
Dom-Gradnje, Šaban Kusur s.p.
Fasaderstvo Beso, d.o.o.
Dominvest d.o.o.

Energetski nasveti

09

Prvi v vrsti naših energetskih nasvetov. Ogrevajmo tam, kjer je potrebno, nedvomno spada med nasvete, ki nas nič ne stanejo. V prostornih, kjer nas ni, ne potrebujemo toplote in preprosto zapremo oz. pripremo radiatorje. To zahteva od nas malo več »dela«, vendar se splača. Isto dosežemo tudi z ukrepom, ki pa že nekaj stane, t.j. vgradnja termostatskih ventilov. To so posebni ventili, sestavljeni iz tipala, ki zaznava temperaturo zraka v prostoru, regulatorja in ventila.

Želeno, potrebno vrednost temperature v prostoru nastavimo z obračanjem termostatske glave na označene vrednosti.


Preden se odločimo za vgradnjo termostatskih ventilov, pa je vseeno potrebno upoštevati:
  • Ni pravilno, da enostavno zamenjamo ročni ventil s termostatskim. Rabite pomoč strokovnjaka, ki bo preveril tlačne razmere v vašem sistemu centralnega ogrevanja in izvedel hidravlično uravnoteženje. Paziti je potrebno, da vsak radiator dobi zadostno količino ogrevane vode ali drugače toplotne energije.
  • Izbiro tipa in vrste termostatskega ventila morate spet zaupati strokovnjaku-projektantu. To sicer nekaj stane, a je še vedno bolje, kot da ventile zamenjate kar sami ali s pomočjo inštalaterja, potem pa doživite neprijetno šumenje, blokiranje ventilov v zaprtem položaju, itd …

Tu so inženiring podjetja, ki smo jih že omenili, obrnete pa se lahko tudi direktno na proizvajalce. Navajamo enega izmed mnogih, ki je partner v našem projektu Energetskih nasvetov: http://www.tahydronics.com/si/.

  Možnosti: Pošlji | Preglej | Komentarji (0) RSS comment feed

Komentarji

Trenutno ni komentarjev. Bodite prvi !

Pošlji komentar

Samo registrirani uporabniki lahko oddajo sporočilo.
Copyright © 2020 KS Sl.Javornik-Kor.Bela / Matičk webdesign
Greytness by Adammer